zaterdag 8 oktober 2011

Rijst met groente en kiftah


wat heb je nodig:

Voor de rijst:

Rijst
verse peterselie versnipperd in kleine stukjes
2 boullion blokjes
zout
peper
olie
knoflook kruiden
Aardappel kruiden(ik vond dat lekker erbij kan je weglaten)

Voor de groente:

Gemixte groente van wortel en doperwten
champignon
1 ui
3eieren geroerd
zout
peper
ook hier weer aardappelkruiden

voor de kiftah (helaas niet zichtbaar op foto:

gehakt:

peterselie
1thl paprikapoeder
1thl komijn
2knoflook teentjes
1thl vleeskruiden
olijfolie

Wat te doen:

Doe water in je pan met wat zout en olie en laat het water koken. zodra het water kookt doe dan de rijst erin tot je rijst gaar is en giet het water af uit je pan.
 doe je gehakt in een bakje en doe daarbij alle ingredienten maak er dan soort rolletjes en druk ze een beetje plat. bak ze in olijfolie in een pan tot ze gaar zijn. (let op laat ze niet donkerbruin worden maar laat ze lichtbruin maar wel gaar)
als het goed is heb je nu ook een sausje in je pan van de kiftah.
doe nu je rijst in de pan samen met je kiftah en kruid je rijst zoals boven vermeld staat hoe je rijst te kruiden. doe in een andere pan wat olijfolie en snipper je ui in kleine stukjes bak ze en doe erna wat champignon in de pan. wanneer dit bijna gaar is doe hierbij de wortel/doperwten en bak alles gaar en kruid alles. doe nu de eieren in dezelfde pan maar schuif je groente mix even opzij zodat je aan 1 kant de bodem van de pan ziet en bak hierop je eieren. wanneer je ziet dat je eieren een beetje wit wrden ga je er met een spatler doorheen en dit blijf je hele tijd doen totdat je ei volledig geroerd is zoals op foto zichtbaar. mix nu alles door mekaar.

smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten