Recept 1:
200 gr gehakt
1 eetl. Dille
1 prei in kleine stukjes gesneden
beetje boter boter
Zout naar smaak ik doe 1 thl.
1/2 thl Peper
1/2 thl Chili of 'hrissa'
1/2 thl komijn
1/2 thl paprikapoeder
1 ui, gesnipperd
filodeeg in repen
1 Liter olie om in te frituren
geklutst ei
Hoe te maken:
bak de uitjes, doe vervolgens het gehakt bakken en fijn maken in kleine stukjes net als wanneer je pasta maakt.
bak nu de prei mee en doe hier wat boter bij
doe de dille en kruiden erbij en bak alles beetje aan.
vouw nu de briwat met je filodeeg maak ze dicht met je geklutst ei en frituur ze in een al heet gemaakte pan met olie.
Recept 2
200 gr gehakt
1 ui
1 knoflook teen
1 thl. zout (zout en peper op eigen smaak maken)
1/2 thl peper
1 thl paprikapoeder
1 thl komijn
1 eetl. olijfolie
peterselie en koriander ofwel kosbor en m3dnous
1 geklutst ei
1 roerbak ei
filodeeg
olie om te frituren
hoe te maken
snij uitje klein en doe in pan
doe je gehakt in een kom en doe hierbij gehakte knoflook, de kruiden, kosbor en m3dnous en 1eetl olijfolie. kneed alles met je hand bij mekaar en zorg dat het mengsel goed verdeeld is in je gehakt.
bak nu het gehakt ook weer in kleine stukjes zoals je macaroni maakt. maak je roerbak ei en doe dit bij je gehakt mengsel.
maak de briwat zoals boven beschreven is.
moeilijkheidsgraad is 3 het is even paar keer leren hoe je briwat vouwt enz.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten