Recept:
600 gram bloem
1 etl zout
12 gr instant gist
1thl suiker
200ml lauw melk
1 geklutst ei
1/2 thl. bakpoeder
2 etl. gesmolten boter
los de instant gist op samen met een thl. suiker en lauw water. laat 10min staan.
doe in een kom de bloem,zout, gist, lauwe melk, ei, bakpoeder en boter.
meng dit alles en kneed erna goed tot je een soepel deeg krijgt.
doe nu plastic folie over je kom heen en laat het deeg een uur reizen in je oven die uitstaat.
maak je handen beetje vettig met olie ook je werkblad en maak kleine rondjes eruit ik kreeg hieruit rond 17 sfenj dus 17 balletjes.
druk het rondje nu plat en maak een gat in het midden.
laat je olie flink warm worden en bak dan je sfenj hierin.
smakelijk!
>dit recept krijgt 3 sterren niet heel moeilijk ook niet heel makkelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten