vrijdag 12 augustus 2011

kab-el-ghazel

Kab-el-ghazel







Ingrediënten voor het deeg:
 
4 kopjes meel
1 kopje water
5 eetlepel boter
1 ei
2 eetlepel bloesem water
Snufje zout
 
Ingrediënten voor de vulling:
 
2 1/2 kopjes gebleekte amandelen
3/4 kopje suiker
3 eetlepel boter
1/4 theelepel kaneel
2 eetlepel bloesem water


Stappen om te maken het deeg:
1 - Smelt de boter.
2 - Meng alle ingrediënten van het deeg. 20 minuten kneden met de hand tot je een elastische deeg krijgt; kneed machine (ongeveer 10 minuten kneden).

Stappen om de vulling te maken:
1 - bak de amandelen voor 2 minuten en mis ze in een machine klein.
2 - Meng alle vul ingrediënten samen in een mixer totdat je een glad deeg krijgt.
De Kab El Ghazal rollen:
1 - Rol een gedeelte van het deeg in een zeer dunne lijn.
2 - Zet op het deeg wat amandel vulling ongeveer de grootte en vorm van een vinger.
3 - bedek de deel zo zodat je geen vulling meer ziet
4 - Vorm het koekje in een halve maan.
5 - Snijd het koekje met een cookie roller. en docoreer eventueel om een mooie vorm op je koekje te krijgen zoals bekend bij kab el ghazel.

De Kab El Ghazal bakken:
1 - Verwarm de oven op 350 graden.
2 - Bak de koekjes gedurende 15-20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten