donderdag 11 augustus 2011

chabakia

Chabakia
 
 
 
Recept:
 
520 gram bloem
1/4 eetl zout
125 gr. geroosterde en gemalen sesamzaadjes
1/4 theeglas gesmolten boter
2/3 theeglas olie
klein beetje anijs
1/2 eetl kaneel
1/2 theeglas oranjebloesemwater
1/2 koffiellepel gedroogde gist
1/2 koffielepel safraan
1 eierdooier
eierdopschaal gevuld met azijn
1glas water
300gram geroosterde en gemalen amandelen
 
olie om te frituren
1kg honing
300gram geroosterde en gemalen amandelen
 
hoe te maken:
 
meng het bovenstaande tot een mooi en stevig deeg.eventueel water bij het deeg doen indien nodig.
rol je deeg uit met een deegroller zorg ervoor dat je op je werkblad wat meel hebt liggen en je deegroller ook insmeert.
gebruik nu je chabakia uitsnijder en vouw je chabakia.
warm olie op en bak de chabakia goudbruin. doe een pan met warm water en daarop weer een pan met de honing.  dit zorgt ervoor dat de honing niet aanbrand. zorg ervoor dat je water niet gaat koken.
 
dip nu de chabakia in de honing en decoreer met sesamzaadjes en amandelmix.
 
 
>moeilijkheidsgraad een 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten