![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkS3DQcRQaLa8uUdZsmR5A5hTnwQRqq-tD0zRZnrz0n2KmDhO0QR5WlYee3lXYiluAl8OYC2RkR9_XbxqCdr7wbUcKWmivtVM9BntDs1HCPyJ2RIDYhZ1YwwMoqtTHZxV951dzE4S3zyzA/s320/harcha+foto+1.jpg)
Harcha is een marokkaans lekkernij gemaakt van griesmeel. Wordt meestal gegeten met wat honing eroverheen of roomkaas en jam.
Recept:
griesmeel
1 ei
1 thl. bakpoeder
gesmolten boter
1/2 thl. zout
melk
wat te doen:
breek je ei en mix het doe hierbij je bakpoeder en zout je gesmolten boter en een heel klein beetje melk ongeveer nog geen half marokkaans thee glaasje. mix dit alles nu samen en doe er nu de smida bij tot je een bal kunt maken van je deeg.
maak er een bal van en maak je handen een beetje nat met olie.
pak je bal vast en maak het een beetje vochtig met je oliehanden.
rol nu de bal door wat smida.
pak een pan en doe er wat griesmeel in doe nu je bal erin en druk je bal plat.
doe dit tot de randen van je pan zorg ervor dat je pan niet te groot en niet te klein is en dat het een beetje een rand heeft wat omhoog gaat.
nu heb je als het goed is een mooi gelijk rond laagje. bak je harcha goudbruin en draai dan je pan om op je bord en bak de andere kant.
smakelijk!
>dit recept heeft 1 ster het is dus heel makkelijk en snel te maken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten